tekst grootte: A A A

 

Ondanks dat we proberen om u zo compleet mogelijk te informeren, kan het zijn dat u nog een aantal vragen heeft. U kunt deze stellen aan één van onze medewerkers, welke u graag te woord staan. We hebben echter al een groot aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet, met de daarbij behorende antwoorden. Staat uw vraag er niet bij, dan horen we graag van u, via het telefoonnummer 0341-251515 of via de link op onze contactpagina.

Wat kost een taxirit per km?

Wij hanteren als bedrijf de volgende tarieven voor taxi's en taxibusjes

Taxi t/m 4 personen instaptarief €2,80 - km tarief €2,10 - per min. €0,35

Bus t/m 8 personen  instaptarief €5,80 - km tarief €2,60 - per min. €0,40

Rolstoelbus             instaptarief €5,80 - km tarief €2,60 - per min. €0,40

Zijn we verzekerd?

Ja, tijdens de reis bent u bij ons verzekerd volgens de strenge eisen van het Taxikeurmerk. Dit geldt zolang u in de taxi zit. Buiten het voertuig geldt uw eigen ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hoeveel passagiers mogen er in een taxi?

In een taxi mogen wettelijk gezien 4 personen vervoerd worden exclusief de chauffeur. Alle meerdere personen zijn niet verzekerd en dit levert dus gevaar op voor ons als bedrijf en voor u als klant. Ook kinderen op schoot tellen me als passagier.

In een busje mogen wettelijk gezien 8 personen vervoer worden exclusief de chauffeur. Ook hier geldt weer dat alle meerdere personen niet verzekerd zijn.

Kan er een rollator of een rolstoel mee?

Ons taxibedrijf beschikt over een groot aantal rolstoelbusjes, welke voldoen aan de code VVR, mits de rolstoel ook aan deze standaard voldoet. Rollators kunnen altijd mee

Mag ik mijn hond meenemen?

Huisdieren zijn in principe niet toegestaan in de taxi, tenzij deze in een tas of doos op schoot van de passagier passen. Hulphonden zijn natuurlijk wel toegestaan, ons verzoek is om dit wel van te voren aan te geven, zodat de planning hier met het voertuig rekening mee kan houden

Mag er in de auto's gerookt worden?

Het antwoord op deze vraag kan kort maar krachtig met NEE beantwoord worden. In alle voertuigen geldt een algemeen rookverbod. Roken kan tijdens stops met de touringcar of buiten de taxi.

Zijn uw chauffeurs opgeleid?

Al onze chauffeurs zijn opgeleid volgens de wettelijke normen en de nog strengere eisen van het Keurmerk. Verder beschikken ze allemaal over het diploma Levensreddend Handelen en Reanimeren en hebben de chauffeurs die rolstoelen vervoeren de cursus rolstoelvervoer gevolgd.

Ik ben wat verloren in de taxi, hoe kan ik dit terug krijgen?

U kunt contact opnemen met onze centrale 0341-251515 om te vragen of uw voorwerp gevonden is. Houd er rekening mee dat het soms even kan duren voordat een voertuig weer bij de stalling is en uw voorwerp er dan pas uitgehaald kan worden. In overleg met onze centralisten kunt u afspraken over het terugkrijgen van uw voorwerp.